راهنمای عقد قرارداد طراحی سایت
Guide to contract for website design
قرارداد طراحی سایت حرفه ای قراردادی است که کمک می کند کلیه حقوق هر دو طرف قرار داد، یعنی کارفرما و پیمانکار طراحی سایت محفوظ باشد و یک معامله برد – برد انجام شود.
اهمیت عقد قرارداد طراحی سایت حرفه ای
در حال حاضر که اینترنت و معاملات آنلاین با ادامه حیات کسب و کارها عجین شده اند، هر کسب و کاری برای پیشبرد کار خود، نیاز به طراحی سایت دارد. به همین دلیل قرارداد طراحی سایت بسیار مهم شده است. از سوی دیگر ما با شرکتها و افرادی روبرو هستیم که به صورت حرفه ای کار طراحی وب سایت انجام می دهند.
لذا با توجه به اینکه حقوق ایشان نیز باید محفوظ شود؛ بنابراین نیاز به یک قرارداد حرفه ای و منصفانه می باشد. در همین راستا آشنایی با مفاد قرارداد طراحی سایت حرفه ای برای هردو طرف قرارداد می تواند مفید باشد.
نکات مهم در قرارداد طراحی وب سایت
شاید اهمیت بستن قرارداد طراحی سایت قانونی در سالهایی که اینقدر کسب و کارهای اینترنتی رونق نداشتند برای همگان روشن نبود. اما در سالهای اخیر تقریبا همه می دانند اگر یک قرارداد طراحی وب سایت قانونی نداشته باشند، چه عواقبی میتواند به دنبال داشته باشد.
بدون قرارداد طراحی سایت محکمی، تحویل کار می تواند با تاخیر اتفاق بیفتد، در حالیکه ممکن است عواقبی برای پیمانکار نداشته باشد؛ اما کسب و کار طرف قرارداد ممکن است تحت تاثیر منفی قرار گیرد. لذا یکی از ارکان اصلی هر قرارداد قانونی، مشخص نمودن زمان تحویل می باشد و جریمه ای به ازای هر روز تاخیر درنظر گرفته می شود.
چه نوع سایتی می خواهید؟
در قرارداد طراحی سایت باید به این مورد پرداخته شود. بالغ بر ۱.۸ میلیارد وب سایت وجود دارند و هر کدام در دسته بندی سایت ها، در یک دسته خاص قرار می گیرد. وب سایت ها به انواع دینامیک، استاتیک و یا متحرک تقسیم می شوند. در دینامیک، مدیر سایت به راحتی مدیریت محتوا و به روزرسانی سایت را انجام میدهد.
- وب سایت های متحرک بار گرافیکی بالا دارند؛ اما سئو آن دشوار است و سرعت بارگذاری پایین می باشد. وب سایتهای استاتیک با زبان HTML و جاوا طراحی میشوند و برای به روز رسانی به طراح سایت حرفه ای نیاز می باشد. لذا باید بنا به اهداف خود و کاربری سایت، در قرارداد مشخص شود چه نوع سایتی می خواهید.
- در قرارداد جزئیات فنی نیز لازم است ذکر شود؛ مواردی مانند سرعت و ریسپانسیو بودن سایت مهم است. لازم به ذکر است منظور از ریسپانسیو بودن سایت، تطبیق آن با اندازه صفحه موبایل و کامپیوتر و … است.
- پشتیبانی از سایت باید در قرارداد طراحی سایت قید شود؛ شرکت و یا شخصی که کار طراحی سایت می کند، طی مدت معلومی، هرگاه مشکلی برای قسمت های مختلف سایت پیش آمد، باید مشکل را رفع کند. همچنین پیمانکار باید متعهد شود همکاریهای لازم را در زمینه آموزش سایت داشته باشد.
همچنین باید مدت زمان لازم برای آموزش اولیه ذکر گردد. پیمانکار باید متعهد گردد تمامی مشکلات فنی را در هنگام طراحی و در طی مدتی که پشتیبانی خواهد نمود، رفع نماید. - در هنگام تنظیم قرارداد طراحی سایت، باید به حقوق معنوی و مادی سایت توجه شود. به صورتی که هاست و دامنه به نام کارفرما باشد. زیرا اگر در حین کار، اختلالاتی پیش بیاید اهمیت این موضوع روشن می گردد.
- نحوه پرداخت و و مراحل آن باید همزمان با طی روند کار باشد. لذا در قرارداد پروژه را بخش بندی می کنند، به صورتی که بعد از دریافت پیش پرداخت، برای پرداخت مابقی دستمزد، می توان کارفرما را ملزم نمود که در پایان هر مرحله کدنویسی درصدی را بپردازد و اگر طی مدت معینی پاسخگو نباشد، راهکار و مرجعی جهت حل اختلاف در نظر گرفته شود.
- در حین کار ممکن است کارفرما بخواهد تغییراتی در کار ایجاد کند؛ هزینه تغییرات به عهده کارفرما میباشد. به همین دلیل به کارفرما توصیه می گردد تمامی خواسته های خود را مکتوب نموده و در ابتدای کار مطرح نماید.
- اگر در طی مراحل، کارفرما، کار را تایید نکند، باید ایرادات رفع شود و کارفرما هزینه را بعد از رفع ایرادات پرداخت می کند. طراح باید مدت زمانی را برای رفع ایراد عنوان کند.
- رازداری و محرمانه ماندن کلیه اطلاعاتی که کارفرما در اختیار طراح قرار می دهد در قرارداد طراحی سایت مورد تاکید قرار می گیرد.
- همیشه ممکن است مابین کارفرما و طراح اختلافاتی بروز کند، لذا باید مرجعی برای رفع اختلاف ذکر گردد.
و اما کلام آخر در مورد قرارداد طراحی سایت:
قطعا بدون دیدن نمونه سایت و نحوه کارکرد آن تسویه حساب دشوار است، لذا قبل از تحویل نمونه اصلی، طراح باید یک نمونه آزمایشی در اختیار کارفرما قرار دهد.
حتما نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها در پایین همین صفحه با مخاطبان یک با ما به اشتراک بگذارید.