پربازدیدترین کلمات کلیدی ایرانیان

پربازدیدترین کلمات کلیدی ایرانیان در گوگل از سال 2004

گزارش و تحلیل پربازدیدترین کلمات کلیدی ایرانیان از ابتدای آغاز به کار گوگل

 

اگرچه سایت گوگل از سال 1998 میلادی ( 1377 شمسی ) فعالیت خود را به عنوان موتور جست و جو گر آغاز کرد. اما از سال 2004 میلادی (1383 شمسی) اقدام به ثبت کوئری های (درخواست های) کاربران نموده است، و از سال 2006 میلادی (1385 شمسی) این آمار را روی سایت خود تحت پلتفرم گوگل ترندز برای عموم نیز به اشتراک گذاشته است. کنجکاوی همیشگی ما برای تحلیل داده باعث شد تا به تحلیل پربازدیدترین کلمات کلیدی ایرانیان از ابتدای آغاز به کار گوگل بپردازیم و در این مطلب گزارش آن را ارئه دهیم. (تاریخ استخراج این اطلاعات از گوگل ترندز ژانویه 2021 و بهمن 1400) است.

پرسرچ ترین کلمات کلیدی

خب تصویر بالا برای من بیشتر حکم یه نوستالژی خیلی جذاب داشت. (سرچ کردن yahoo تو سایت گوگل توسط هم وطنان عزیز و یا بدتر google تو سایت گوگل.) که خب خدا رو شکر این افراد نسلشون رو به انقراض. همان طور که می بینید، ستون سمت راست پرتکرارترین کوئری های ایرانی ها به موتور جستجوگر گوگل از سال 2004 تا الان نشون میده و ستون سمت چپ کلمات کلیدی که در سال های اخیر میزان سرچ آن ها در ایران افزایش چشمگیری داشته است. این حقیقت که کیوردهایی مثل دانلود و فیلم بیشترین تعداد سرچ داشتن اما در ستون سمت چپ دیده نمی شوند، یک گواه آماری غیر قابل انکار برای موفقیت پلتفرم های پخش آنلاین فیلم و سریال مثل آپارات، فیلمیو، تماشا و … است. البته قطعا مواردی مثل افزایش سرعت، کیفیت و میزان دسترسی به اینترنت هم روی این تغییر رفتار کاربران تاثیر بسزایی داشته است.

بیشترین موضوعات سرچ شده

در تصویر بعدی گوگل موضوعاتی که بیشترین سرچ را بین ایرانیان داشته است مرتب کرده که نشون میده مسائل مالی و قیمت از اساسی ترین موضوعاتی است که ذهن ما ایرانیان را درگیر کرده است. ویروس کرونا از جمله جدیدترین موضوعات مورد علاقه ایرانی ها بوده و این نکته که دیجیکالا همچنان ترندتر از ویروس کرونا هست همان فرضیه قبلی ما که اصلی ترین دغدغه ایرانی ها مسائل مالی و خرید است را تایید می کند.(البته درست است که طبق گزارشی که دیجیکالا منتشر کرد فروش آن ها در دوران کرونا دوبرابر شده اما همچنان تعداد زیادی از بازدید های این سایت با هدف چک کردن قیمت است و به خرید منجر نمی شود.) نکته ی جالب دیگری هم در این آمار دیده می شود که مربوط به موضوع “امیر تتلو” است، ولی قبل از پرداختن به آن اجازه دهید نتایج مربوط به سرچ تصاویر را بررسی کنیم.

پربازدیدترین کلمات کلیدی

وقتی به آمار مربوط به سرچ تصاویر گوگل نگاه می کنم یاد اون جمله معروف “خیلی اوضاع خیطه” می افتم. متاسفانه ایرانی ها در اینترنت بیشتر دنبال عکس های مربوط به مسائل جنسی هستند. این حقیقت برای من غیر قابل پیش بینی بود که بیشتر از 60 درصد کوئری ها مستقیم به این موارد ربط داره و باقی آن ها مرتبط با پوشاک و مد و زیبایی هستند. این قسمت با ترند جهانی هم سازگار است.

تصاویر پرسرچ ایرانیان

و اما برگردیم به موضوع امیر تتلو وقتی به تاپیک های ترند سرچ تصاویر نگاه می کنیم نام خانم سحر قریشی توجه ها را به خود جلب می کند. که با توجه به اتفاقات اخیر بین این دو سلبریتی ترند بودن آن ها می تواند طبیعی باشد. ولی نکته جالب ماجرا این که مردم ایران دنبال عکس سحر قریشی هستن ولی وقتی به امیر تتلو میرسد در قسمت وب سرچ میکنند و دنبال خبر و اطلاعات دیگر در مورد این فرد هستند. که خب این به دلیل تفاوت بارز بین سلبریتی های مرد و زن است که در ترند جهانی هم جستجو برای تصاویر بازیگران زن بیشتر از سرچ وب آن ها است و بلعکس برای مردان سلبریتی جستجوی وب بیشتر از جستجوی تصویر است. به نظر شما دلیل این موضوع چه چیزی می تواند باشد ؟!

خب اوضاع در قسمت سرچ ویدئو از نظر مسائل جنسی کمی بهتر از سرچ تصاویر هست. (که احتمالا دلیل آن این است که افرادی که دنبال آن جنس ویدیو هستند، منبع آن رو به خوبی میشناسند. و نیازی به سرچ در گوگل نمی بینند.) و این موضوع باعث شد به این فکر کنم که بیشتر سرچ های مربوط به مسائل جنسی در قسمت تصاویر احتمالا توسط افراد کم سن و سال انجام شده است که هنوز آشنایی کاملی نسبت به این مسائل و یا منابع آن ها در اینترنت ندارند. اینجاست که اهمیت آموزش صحیح مسائل جنسی به کودکان و نوجوانان در زمان مناسب خودنمایی می کند. که در این مطلب به آن پرداخته ایم. نهایتا با گذر از این موضوع می رسیم به این نکته که ایرانی ها عاشق فیلم هندی و گروه BTS هستند.

با یه نگاه کلی به هر سه آمار دو فرضیه غیر قابل انکار را می توانیم مطرح کنیم :

  1. کاربران اینترنت ایران در گروه نوجوان تعداد قابل توجهی هستند و از جانب تولیدکنندگان محتوای فارسی خیلی کم به نیاز این گروه به محتوای با کیفیت و مفید در اینترنت پرداخته شده است.
  2. به غیر از دیجیکالا و دیوار که مردم ایران دقیقا آن ها را می شناسند و احتمالا ورودی مستقیم این وبسایت ها از ورودی گوگل آن ها بیشتر باشد. وبسایت ورزش3 هم در حال رسیدن به آن مرحله است و یا شاید از آن عبور کرده است. در غیر این صورت ایرانی ها یا به دنبال خبری ورزشی در گوگل و اینترنت نیستند و یا ترجیح میدهند مستقیما به سایت ورزش3 مراجعه کرده و اخبار روز را مطالعه کنند. 

در نهایت این بود گزارش ما از پربازدیدترین کلمات کلیدی ایرانیان در گوگل، شما هم تحلیل و فرضیات خودتون در رابطه با این تحلیل را در نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا