کلاهبرداری اینترنتی

راهکارهای مقابله با روش های جدید کلاهبرداری اینترنتی

انواع کلاهبرداری اینترنتی

Types of Internet fraud

کلاهبرداری اینترنتی به مجموعه ای از روش های غیرقانونی گفته می شود که با استفاده از خدمات آنلاین و برنامه ها، پول یا اطلاعات شخصی قربانیان را مورد هدف قرار می دهند. این جرایم سایبری معمولا از طریق اینترنت یا ایمیل انجام می شوند. برای مثال، می توان به فیشینگ و سرقت اطلاعات هویتی اشاره کرد. کلاهبرداری اینترنتی از طریق خدمات آنلاین با گسترش استفاده از اینترنت بیشتر شده است و مجرمان از تکنیک های جدید و پیچیده تری برای فریب کاربران استفاده می کنند.

کلاهبرداری اینترنتی غیراخلاقی و غیرقانونی شامل انواعی از روش های کلاهبرداری می باشد که از نظر قانون نیز جرم محسوب می شوند. برای مثال، می توان به فیشینگ از طریق ایمیل اشاره کرد. تحقیقات نشان می دهد بیش از 20 درصد حملات سرقت اطلاعات از طریق فیشینگ صورت می گیرد.

کلاهبرداری اینترنتی

ایمیل های فیشینگ بیش از هر چیزی، سیستم های تجاری را هدف می گیرند. بسیاری از کاربران نمی توانند ایمیل های فیشینگ پیچیده را تشخیص دهند و با کلیک روی لینک موجود در آن ها خود را در معرض سرقت اطلاعات قرار می دهند. فروشگاه های آنلاین تقلبی و شرط بندی نیز در این دسته قرار می گیرند و با استفاده از گزینه های پرداخت به نظر امن اما در واقع جعلی اطلاعات کاربران را مورد هدف قرار می دهند.

بعضی از کلاهبرداری های اینترنتی نیز هر چند غیراخلاقی هستند، قانونی برای مقابله با آن ها وجود ندارد. برای مثال، فروش دوره های آموزشی فریبنده و عضویت در کانال های پولی جعلی سیگنال بورس و فارکس در این دسته قرار می گیرند.

کلاهبرداری از طریق اپلیکیشن های دیوار و شیپور

یکی از جدیدترین انواع کلاهبرداری اینترنتی از طریق اپلیکیشن های محبوب دیوار و شیپور صورت می گیرد. روش های مختلفی برای فریب کاربران در این اپلیکیشن ها وجود دارد. برای مثال، می توان به گران فروشی، دریافت هزینه و عدم ارسال کالا و قطع ارتباط بعد از دریافت بیعانه اشاره کرد. همچنین فروش کالای تقلبی و استفاده از نام های تجاری دیگر در این اپلیکیشن ها دیده می شود.

کلاهبرداری اینترنتی

راهکار مقابله با این نوع کلاهبرداری ها می تواند شامل توصیه های زیادی باشد. برای مثال، تا حد ممکن معامله را به صورت حضوری انجام دهید و از پرداخت وجه به صورت آنلاین یا غیرحضوری خودداری کنید. بهتر است روی محل ملاقات حساس باشید و آن را در یک نقطه شلوغ و نه چندان دور تعیین کنید.

قبل از خرید کالا قیمت آن را با دیگر فروشندگان مقایسه کنید و از فروشگاه هایی که به وسیله دیوار یا شیپور احراز هویت شده اند، خرید خود را انجام دهید. دریافت رسید معتبر از فروشنده یکی دیگر از اقدامات مفید در برابر کلاهبرداری است.

مراقب آگهی های دروغین باشید و اگر به دنبال کار هستید، اطلاعات شخصی و رزومه خود را برای شماره های شخصی ارسال نکنید. همچنین تا قبل از دیدن کالا و اطمینان از اصالت آن، چیزی به عنوان بیعانه به حساب فروشنده واریز نکنید.

کلاهبرداری از طریق معاملات ارز دیجیتال

محبوب شدن معاملات ارز دیجیتال موجب شده است کلاهبرداری اینترنتی در این زمینه نیز افزایش پیدا کند. بهتر است فریب سودهای زیاد را نخورید و مواظب تبلیغات دروغین بعضی سایت ها باشید. این تبلیغات جعلی را حتی می توان در شبکه های اجتماعی نیز مشاهده کرد.

کلاهبرداری اینترنتی

یکی دیگر از روش های کلاهبرداری اینترنتی استفاده از مواردی مانند استخراج ابری ارز دیجیتال است.بیشتر سایت ها و ربات هایی که به شما وعده استخراج ابری می دهند، به وسیله کلاهبرداران کنترل می شوند. چرا که برای استخراج ارز دیجیتال به دستگاه های قدرتمندی به نام ماینر نیاز است و در حال حاضر استخراج ابری اصلا سود قابل توجهی به دنبال ندارد. همچنین بهتر است قبل از عضویت در یک صرافی، مجوزهای آن را به دقت بررسی کنید.

انواع کلاهبرداری به سبک ماهان تیموری

این نوع کلاهبرداری که اخیرا بیشتر دیده می شود، افراد را با وعده پولدار شدن و راز کسب ثروت در مدت کوتاه فریب می دهد و آن ها را به خرید پکیج های جعلی دعوت می کند. بهتر است تبلیغات و کامنت هایی را که در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می بینید باور نکنید.

کلاهبرداری اینترنتی

همچنین فریب وعده های جعلی بعضی کانال های تلگرامی را نخورید. کلاهبرداری با فروش پکیج یکی از روش های جدید کلاهبرداری اینترنتی است که هدف آن فقط و فقط بدست آوردن پول شما می باشد.

حتما نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها در پایین همین صفحه با مخاطبان یک با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *