راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

زورگویی سایبری یا سایبری بولی چیست؟

?What is cyberbullying or cyberbullying

زورگویی سایبری یا قلدری سایبری با سایر زورگویی ها (قلدری در خیابان، قلدری در شغل، قلدری با همسر و…)، تفاوت چندانی ندارد. آنچه که باعث ایجاد تفاوت شده، ابزارها و روش های قلدری است. در نتیجه سایبر بولی یا زورگویی سایبری هر شکلی از خشونت، سوء استفاده، آسیب یا آزار رساندن با استفاده از فناوری های نو مثل اینترنت، تلفن و وسایل ارتباطی مدرن است.

راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

این سوء استفاده خود را با تهدید، اخاذی، ایجاد شرمساری، ارسال پیام های اسپم، انتشار اطلاعات یا عکس‌ ها و ویدیو های خصوصی لو رفته یا محتوایی که برای آزار و اذیت و تحقیر یک شخص یا گروه ایجاد شده، نشان می دهد.

نوجوانان آسیب پذیرترین گروه در برابر قلدری سایبری

علیرغم تأثیر آشکار آزار و اذیت سایبری بر بزرگسالان و کودکان؛ با این حال، بزرگترین خطر متوجه کودکان و سلامت روان آنها است. کودکان بدون داشتن دانش و توانایی لازم برای دفاع از خود، از طریق شبکه های اجتماعی و بازی های اینترنتی در معرض اشکال مختلف قلدری و آزار الکترونیکی قرار می گیرند. بنابراین لازم است که والدین در مورد مسائل زورگویی سایبری و به طور خاص، نحوه محافظت از کودکان در برابر قلدری سایبری بیشتر بدانند.

راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

آزار و اذیت سایبری ممکن است مقدمه ای برای سوء استفاده فیزیکی باشد. اگر فرزندتان در معرض آزار و اذیت سایبری قرار گرفت؛ نگران نباشید. خوشبختانه با مراجعه به روان درمان گر برای حل مشکلات روانی ناشی از زورگویی سایبری، برخی آسیب ها قابل جبران هستند. اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است!

راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

بارزترین اشکال زورگویی سایبری

سایبر بولی به مدل های مختلفی رخ میدهد در ادامه به شش مورد از بارزترین اشکال زورگویی سایبری اشاره میکنیم و با آنها آشنا میشویم و درمیابیم چگونه یک کاربر فضای مجازی ممکن است با این موارد مواجه میشود.

راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

  1. زورگویی سایبری از طریق اینترنت

    شامل انتشار نظرات و پیام ‌هایی در سایت‌ ها و شبکه‌ های اجتماعی یا دیگر وسایل ارتباطی است که هدف از آن آزار های روحی و جسمی یا آسیب رساندن به اکانت شخص یا گروهی از افراد است.

  2. زورگویی سایبری با انتشار اطلاعات شخصی و عکس های داکسینگ

    زمانی که شخصی بدون اجازه صاحبش، عمداً اطلاعاتی را در ملاء عام منتشر می کند که این اطلاعات، شخصی، محرمانه و شرم آور هستند. در این روش اخاذ، مکالمات را بدون اجازه صاحب آن منتشر می کند.

  3. هک و سرقت اکانت های شخصی

    زمانی است که قلدر با هدف جعل هویت قربانی به حساب شخصی او دسترسی پیدا می کند.

    راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

  4. زورگویی سایبری جمعی و سازماندهی شده

    اگرچه مورد قلدری فردی، شایع ترین مورد در اینترنت است؛ اما در مورد قلدری سازمان یافته و جمعی گروهی از افراد، فرد خاصی را مورد هدف قرار داده و او را به صورت الکترونیکی طرد می کنند.

  5. زورگویی سایبری سازندگان محتوای الکترونیکی

    این موضوع شامل اینفلوئنسر ها، سازندگان ویدیوی یوتیوب، وبلاگ نویسان و هر کسی که در صنعت محتوای الکترونیکی کار می کند؛ است. در این روش، تولید کننده محتوا، یک فرد یا گروه خاصی از افراد را با هدف تخریب، مورد تهاجم قرار می دهد.

  6. آزار و اذیت سایبری با به اشتراک گذاری محتوای توهین آمیز

    نه فقط آنچه می نویسیم یا پست میکنیم حتی آنچه که ما به اشتراک میگذاریم و به گسترش آن کمک می کنیم نیز نوعی مزاحمت سایبری است. اشتراک گذاری اطلاعاتی که به شخص یا گروهی توهین می کند هم آزار سایبری محسوب می شود.

    راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری

روش های مقابله و پیشگیری از زورگویی های سایبری

  1. نادیده گرفتن کامنت های توهین آمیز: شایع ترین زورگویی، در مورد کامنت ها و پیام های توهین آمیز است و بهترین راه حل، بی توجهی به این کامنت ها و پاسخ ندادن به آن ها است.
  2. بلاک یا مسدود کردن قلدر ها: بلاک کردن قلدر ها، یکی از سریع ترین و راحت ترین راه ها برای کاهش آزار و اذیت سایبری و رهایی از اضطراب ناشی از آن است.
  3. گزارش زورگویی سایبری به پلیس فتا: تهدید و جرایم سایبری را گزارش کنید. با قوانین مربوط به جرایم سایبری در ایران آشنا شوید و با خیال راحت مواردی همچون تهدید، افترا یا اخاذی الکترونیکی را به پلیس فتا، گزارش دهید.
    راهکارهای مقابله با زورگویی سایبری
  4. مقابله به مثل نکنید: به رفتاری ‌ها مخرب پاسخ ندهید. قبل از نوشتن پست، ارسال پیام، اشتراک گذاری ویدیو یا عکس به دقت فکر کنید و حتی به مورد اعتماد ترین افراد هم نود یا Nude ارسال نکنید.
  5. مراقبت از پوشه های حاوی عکس های شخصی در برابر زورگویی سایبری: کافیست تا از تصاویر شخصی خودتان، پشتیبان گیری کنید و از نگهداری طولانی مدت آن ها در موبایل، تبلت و لپ تاپ، خودداری کنید.
  6. با نزدیکانتان صحبت کنید و از آن ها کمک بخواهید: در مورد زورگویی سایبری با دوستان و نزدیکانتان صحبت کنید و در صورت لزوم، از آن ها راهنمایی و کمک بخواهید.

حتما نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه ها در پایین همین صفحه با مخاطبان یک با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید